Hotline
+905418579896

Motorlu Araçlar LPG Sistemleri Bakım ve Onarımcılığı Eğitimi

Motorlu araçlara LPG yakıt sistemlerinin montajı, LPG’ li motorların bakım ve onarımlarını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim programıdır.

Canlı Chat Etkin
Satın Al

Motorlu araçlara LPG yakıt sistemlerinin montajı, LPG’ li motorların bakım ve onarımlarını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim programıdır.

MOTORLU ARAÇLAR LPG SİSTEMLERİ BAKIM VE ONARIMCISI: Bezinli, dizel ve LPG ile çalışan araçların motorlarının ayar, bakım ve onarımını yapan, ayrıca karbüratörlü ve enjeksiyonlu benzinli araçların LPG ile çalışabilmesi için dönüşüm siteminin kurulmasını, bakım onarım ve arıza teşhisi yapan kişidir.

Görevleri;

▪ Sabit ve hareketli motor parçalarını tanır.
▪ Motorların parçalarını tanır ve parçaların görevlerini bilir,
▪ Motor parçalarının sökülüp takılmasında gerekli olan kuralları bilir ve uygular,
▪ Motorun çalışmasını bilir, parçaları motordan söker, kontrollerini yapar, gerekli ise tamirini, onarımını yapar ve yerine takar.
▪ Motorda arıza varsa kaynağını saptar onarır.
▪ Fabrikasyon LPG sistemli araçların bakım ve kontrollerini yapar, bunları
▪ sızdırmazlık ve yakıt tüketimi gibi testlerden geçirir.
▪ Motorlu araçların LPG sistemine dönüşümünün uygunluğuna karar verir.
▪ Uygun görülen araçların motor yapısına göre (karbüratör-enjeksiyon) onaylanmış ve tescillenmiş proje dahilinde LPG sistemine dönüşümünü sağlar.
▪ Dönüşümü yapılan araçları el detektörüyle sızdırmazlık kontrolünden geçirdikten sonra bilgisayar yardımıyla tüketim testi ve benzeri testlerden geçirir.
▪ Son olarak yol testine çıkarılan aracın, deneme sürüşü sorunsuz geçtikten sonra belirlenen periyotlarda kontrol testlerine gelmesi gerektiği belirtilerek yakıt sisteminin dönüşümü gerçekleştirilmiş olur.
▪ LPG sistemi bulunan araç motorlarının her türlü ayar, bakım ve onarımlarını yapar.
▪ İş güvenliği kurallarını bilir ve ona göre hareket eder.

Bu Sertifikaya Sahip Kişi;

•    Standartlara ve kurallara göre, norm, yazı, rakam, çizgi ve geometrik çizim uygulamaları, izdüşüm çizimler, perspektifi verilen parçaların görünüşlerini çıkarır ve çizer, çizilen resimleri ölçülendirir, çeşitli geometrik parçaların açınımlarını ve arakesitlerini çizer.
•    Temel mekanik işlemleri ve araç bakımını yapar.
•    Motorlu araçların temel elektrik-elektronik devre işlemlerini yapar.
•    Birleştirme ve hareket iletim elemanları, alıştırma ve tolerans, yüzey işleme işaretleri, komple resimler yapar ve katalog okur.
•    Motor parçalarının bakım ve onarımlarını yapar.
•    Mikserli LPG yakıt sisteminin montajı, benzinli motorların yakıt ve ateşleme sistemlerinin kontrol, bakım ve onarımlarını yapar.
•    Araçların arıza tespitlerini yapar.

Çalışma Alanları Nerelerdir?

Otomobil tamirhanelerinde ve servislerinde çalışırlar.